Recension i Slavestate

” En framdundrande stridsvagn som avfyrar snabba salvor av kvalitativ råpunk.”

The Bristles – “Bigger than punk”
(Heptown) § § §

Nästan i tid till sitt trettioårsjubileum (första singeln ”Don’t give up” är daterad till 1983) släpper Landskronas trognaste kvartett lös ännu fullängdsalbum, det första sedan 2010 års ”Reflections of the bourgeois society”, som under sin pastellfärgade yta knappast gör någon besviken. Redan från introriffet i inledande ”Gulag” frammanar Svegis, Ingemar, Puma och Ray återigen känslan av en framdundrande stridsvagn (dock med uttalat mer konstruktiva syften än de som vanligtvis används vid krigföring).

Med välriktade kängor åt bland annat arbetslinjen, homofobin, sexismen, kapitalismen, sexturismen och andra trevligheter vi dagligen tvingas leva bland, och klockrena politiska käftsmällar som ”The great wall of Europe”, Sex Pistols-passningen ”Holidays in Thailand” och ”A woman’s work is never done”, där bandet precis som på förra albumet gästas av Neli från lokala reggaekollektivet Hoogans Hjältar visar The Bristles även denna gång att de är ett av landets mest pålitliga och kvalitativa band i den något smala fåran ”råpunk”.

Det är snabbt, det är skitigt och det är D-takt, och precis som det mesta som håller någon slags kvalitet nu för tiden, Tommy Tift-producerat. Och om jag inte minns fel tror jag att jag läst att The Bristles snart ger sig ut på vägarna med ”Bigger than punk” i bagaget. Hoppas jag har läst rätt.
http://www.slavestate.se/?e=1966

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s